
İş Güvenliği Risk Analizi
Risk yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında ortaya çıkabilecek risklerin sistematik bir şekilde tanımlanması, değerlendirilmesi ve bu riskleri minimize etme veya tamamen ortadan kaldırmaya yönelik önlemlerin alınması sürecidir.
İş Sağlığı ve Güvenliği
Risk Analizi ve Yönetimi
Çalışan Sağlık Raporu
Güvenklik Tedbirleri
OSGB Risk analizi ve yönetimi sadece yasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda işletmeler için stratejik bir avantajdır. Güvenli bir çalışma ortamı, çalışan motivasyonunu ve verimliliğini artırırken, iş kazalarından kaynaklanan maliyetleri de düşürür.
Risk yönetimi genellikle şu aşamalardan oluşur:
OSGB Risk Analizi Nedir ve Nasıl Yapılır?
Risk analizi (veya risk değerlendirmesi), işyerinde mevcut olan tehlikeleri belirleyerek, bu tehlikelerin riske dönüşme olasılığını ve bu risklerin gerçekleşmesi halinde ortaya çıkabilecek sonuçları analiz etme sürecidir. Temel amacı, "Ne olabilir?", "Olması ne kadar muhtemeldir?" ve "Olursa sonuçları ne olur?" sorularına cevap bulmaktır. İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği'ne göre, işyerlerinde risk değerlendirmesi yapılması zorunludur ve bu değerlendirme, işverenin oluşturduğu bir ekip tarafından yapılır. Bu ekip genellikle işveren veya işveren vekili, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve çalışan temsilcilerinden oluşur.
Risk değerlendirmesi, işyerinin tehlike sınıfına göre belirli aralıklarla yenilenir:
Mersin'de sağlık raporu, OSGB ve İSG hizmetlerimizin detayları için arayınız. Temel hedefimiz sağlıklı çalışanlar, güvenli işyerleri ve üretkenlik.